Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Aloe Vera

Κάλτσες συμπίεσης που περιποιούνται το δέρμα

Η Aloe Vera είναι φυσικό εκχύλισμα του φυτού Aloe barbadensis. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άλλες ωφέλιμες για τον οργανισμό μας ουσίες. Η Aloe Vera δεν είναι μόνο ενυδατική, αλλά βοηθά την επούλωση και προλαμβάνει τις ρυτίδες διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική.

Δείτε τις συχνότερες ερωτήσεις που αφορούν την Aloe Vera.

Τι είναι η Aloe Vera;

Η Aloe Vera είναι φυσικό εκχύλισμα του φυτού Aloe barbadensis. Το φυτό Aloe barbadensis μοιάζει με κάκτο, αλλά είναι πολυετές που φυτρώνει στη φύση στα τροπικά κλίματα σε αμμώδες και ξηρό έδαφος. Η Aloe Vera είναι, επίσης, το αρχαιότερο φυσικό καλλυντικό του οποίου οι ιδιότητες έχουν γίνει αντικείμενο επιστημονικών μελετών.

Θα ξεπλυθεί η Aloe Vera στο πλύσιμο;

Η Aloe Vera που βρίσκεται στην επιφάνεια του νήματος θα ξεπλυθεί στο πλύσιμο, αλλά θα αντικατασταθεί αμέσως από την πρόσθετη ποσότητα που περιέχεται στις κάψουλες. Δοκιμασίες πλύσεις που έγιναν σε ανεξάρτητο εργαστήριο έδειξαν ότι ακόμη και μετά από 100 πλύσεις είχε παραμείνει πάνω από ένα τρίτο της αρχικής ποσότητας της Aloe Vera στις κάψουλες.

Πώς θα καταλάβω ότι παραμένει Aloe Vera;

Το πιο προφανές σημείο της ύπαρξης της Aloe Vera είναι η δροσερή, απαλή υφή του υφάσματος που περιέχει το νήμα Novarel Aloe Vera. Ωστόσο, η Aloe Vera είναι άοσμη και διαφανής και οι κάψουλες νανομετρικές, οπότε δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Οι κάψουλες φαίνονται στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και μπορούμε να καθορίσουμε την ποσότητα της Aloe Vera με φασματοσκοπία υπερύθρου.

Ποια είναι τα οφέλη της Aloe Vera;

Η Aloe Vera είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άλλες ωφέλιμες για τον οργανισμό μας ουσίες. Οι επιστήμονες έχουν ταυτοποιήσει πάνω από 200 από αυτά τα συστατικά, κυρίως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ένζυμα και αμινοξέα. Όλα τους έχουν σημαντικές ιδιότητες για την ευεξία μας.

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα μου;

Πολλά καλλυντικά προϊόντα της εποχής μας περιέχουν Aloe Vera λόγω των αναγνωρισμένων και τεκμηριωμένων οφελών για το δέρμα μας. Η Aloe Vera δεν είναι μόνο ενυδατική, αλλά αποτελεί και ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό και αναλγητικό που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Εκτός αυτού, η Aloe Vera βοηθά την επούλωση και προλαμβάνει τις ρυτίδες διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και ελαστική.

Πού βρίσκεται η Aloe Vera;

Οι ίνες Novarel Aloe Vera περιέχουν εκατομμύρια νανοκάψουλες κεραμικού τύπου που είναι εντελώς πορώδεις και γεμάτες Aloe Vera. Οι κάψουλες ενσωματώνονται στο νήμα κατά την κλώση και κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο του το μήκος.

Πώς εκλύεται η Aloe Vera;

Κάθε κάψουλα είναι έχει εκατομμύρια διατρήσεις νανοπόρων. Η πίεση της Aloe Vera εντός της κάψουλας την εξαναγκάζει να βγει μέσω των πόρων μέχρι να κορεσθεί η επιφάνεια. Φανταστείτε ένα μπαλόνι γεμάτο νερό: αν γίνει διάτρηση του μπαλονιού με εκατομμύρια τσιμπήματα βελόνας, η επιφάνειά του θα υγρανθεί. Αν στεγνώσετε την επιφάνεια του μπαλονιού με μια πετσέτα, η επιφάνεια θα υγρανθεί και πάλι αμέσως.

Πώς ξέρω ότι η Aloe Vera δεν θα εκλυθεί όλη μαζί;

Η Aloe Vera εκλύεται μόνον όταν η επιφάνεια του νήματος είναι στεγνή. Μόλις κορεσθεί η επιφάνεια με Aloe Vera, η έκλυσή της διακόπτεται. Είναι θέμα ισορροπίας. Ξαναδείτε το παράδειγμα του μπαλονιού. Το νερό δεν βγαίνει όλο μαζί, εκτός και αν το μπαλόνι σκάσει.

Είναι δυνατόν να σπάσουν οι κεραμικές κάψουλες;

Όχι. Οι κεραμικές κάψουλες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και δεν θα μπορούσαν να σπάσουν ακόμη και αν τις χτυπούσαν με σφυρί. Οι κάψουλες προστατεύουν την Aloe Vera και δεν της επιτρέπουν να πάθει βλάβη κατά την επεξεργασία του νήματος ή κατά την πλύση και το στέγνωμα.

Θα εξατμιστεί η Aloe Vera;

Η Aloe Vera που βρίσκεται στην επιφάνεια του νήματος θα εξατμιστεί με τη ζέστη, αλλά η περισσότερη πρόσθετη ποσότητα βρίσκεται μέσα στις κάψουλες, οι οποίες είναι κεραμικού τύπου και την προστατεύουν.

Θα καταστραφούν οι κάψουλες κατά την επεξεργασία;

Οι κάψουλες έχουν αντοχή σε θερμοκρασίες έως 100° C, άρα δεν θα επηρεαστούν με τις θερμοκρασίες που αντιμετωπίζονται κατά την επεξεργασία (στο υφαντικό μηχάνημα, στη διαδικασία βαφής και φινιρίσματος, κατά την μορφοποίηση, κλπ.) ή στο πλυντήριο οικιακής χρήσης.