Συχνές Ερωτήσεις για προϊόντα συμπίεσης και για το λιποίδημα και λεμφοίδημα

Θα εξηγήσουμε τη διαφορά.

Τι διαφορά έχουν οι υποστηρικτικές από τις συμπιεστικές κάλτσες; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν κάλτσες με μικρότερο μήκος ή καλσόν; Σε τι θερμοκρασία πλένονται οι κάλτσες συμπίεσης; Ξεφυλλίστε για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα βοηθήματά σας. Αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποστήριξη ή συμπίεση;

Πότε πρέπει να φορώ ιατρικές κάλτσες συμπίεσης; Τι διαφορά έχουν οι υποστηρικτικές από τις συμπιεστικές κάλτσες; Σας δίνουμε τις απαντήσεις.

Μάθετε περισσότερα

Προϊόν έτοιμο ή επί παραγγελία;

Αν πρέπει να χρησιμοποιηθούν έτοιμες κάλτσες ή αν πρέπει να συνταγογραφηθούν εξατομικευμένες κάλτσες επί παραγγελία εξαρτάται από αρκετά κριτήρια. Δείτε ποια κριτήρια είναι σημαντικά.

Μάθετε περισσότερα

Λιπο- ή λεμφοίδημα;

Καθορίζεται σχετικά γρήγορα αν πρόκειται για λιποίδημα ή για λεμφοίδημα. Σας υπογραμμίζουμε ορισμένα σημεία για να μπορείτε να αναγνωρίσετε τη διαφορά.

Μάθετε περισσότερα

Λιποίδημα ή παχυσαρκία;

Η σύνδεση μεταξύ λιποδυστροφίας και υπερβολικού βάρους.

Μάθετε περισσότερα

Μονάδες den, mmHg ή kPa;

Όπως και με τα γυναικεία καλσόν και κάλτσες καλής ποιότητας, και οι κάλτσες υποστήριξης καλής ποιότητας μετρώνται σε den. Ωστόσο, για τις ιατρικές κάλτσες συμπίεσης χρησιμοποιούνται διαφορετικές μονάδες: mmHg ή kPa. Θα εξηγήσουμε τι σημαίνουν οι δύο μονάδες και ποια είναι η διαφορά τους.

Μάθετε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Aloe Vera

Τι είναι η Aloe Vera και γιατί διαθέτουμε ιατρικές κάλτσες συμπίεσης που την περιέχουν; Θα ξεπλυθεί η Aloe Vera στο πλύσιμο; Πώς θα ξέρω αν εξακολουθεί να υπάρχει; Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Memory.

Μάθετε περισσότερα

Γενικά συχνές ερωτήσεις

Για πόσο καιρό είναι δυνατόν να φορεθούν οι κάλτσες;

Με τακτική χρήση και σωστή φροντίδα φοριούνται για μέγιστη περίοδο 6 μηνών. Μετά την περίοδο αυτή λήγει η εγγύηση των προϊόντων.

Είναι δυνατή η θεραπευτική αγωγή με ανοιχτή πτέρνα;

Μπορεί να γίνει παραγγελία με ανοιχτή πτέρνα από τη γκάμα ποιότητας πλέξης φλατ στη σειρά Lastofa Extra.

Τι πρέπει να κάνω αν τραβηχτεί ‘πόντος’ ή τρύπα στην κάλτσα μου;

Στην περίπτωση ‘πόντου’ ή τρύπας στην κάλτσα σας, παρακαλούμε πηγαίνετέ τη στον ειδικό πωλητή των προϊόντων μας. Οι κάλτσες σας θα σταλούν σε μας και θα επιθεωρηθούν. Θα λάβετε ζεύγος αντικατάστασης ή θα μανταριστεί, αν έχει προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες.

Μπορώ να αντικαταστήσω τη φάσα της μέσης με εφαρμογή ταινίας συγκράτησης;

Ναι, η φάσα στη μέση μπορεί να αντικατασταθεί με εφαρμογή ταινίας συγκράτησης. Απλώς αφαιρείται το τμήμα που περιβάλλει τη λεκάνη και αντικαθίσταται με εφαρμογή ταινίας συγκράτησης.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται οι κάλτσες συμπίεσης;

Είναι σημαντικό οι κάλτσες συμπίεσης να πλένονται καθημερινώς, π.χ., με ειδικό απορρυπαντικό Ofa Clean.

Τι πρέπει να ληφθεί ειδικώς υπ’ όψη σχετικά με τα απορρυπαντικά;

Όταν πλένονται οι κάλτσες συμπίεσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαλακτικό ρούχων.

Ποια είναι βέλτιστη η ποιότητα για διαβητικούς;

Αν μετά τη συζήτηση με τον/τη γιατρό σας αποφασιστεί ότι η θεραπεία είναι γενικώς δυνατή, έχει μεγάλη σημασία για τον διαβητικό ασθενή να επιθεωρεί προσεκτικά τα πόδια του κάθε βράδυ και να ελέγχει ότι δεν υπάρχουν μεταβολές στην επιδερμίδα. Οιαδήποτε ποιότητα είναι κατάλληλη για διαβητικούς, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται αγωγή με τη χαμηλότερη τάξη συμπίεσης. Ανεξαρτήτως από την επιλογή ποιότητας, ο/η ασθενής πρέπει να ελέγχει πάντα ότι η κάλτσα δεν έχει τρύπα σε δάκτυλο, γιατί μπορεί να προκαλέσει σύσφιξη στα ευαίσθητα κάτω πόδια.

Μπορεί μια κάλτσα χωρίς δάχτυλα να επιμηκυνθεί αργότερα;

Όχι, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθεί αργότερα το τμήμα των δακτύλων μιας κάλτσας συμπίεσης.

Είναι δυνατόν να κλείσουν τα ανοιχτά δάκτυλα και αντιστρόφως;

Όχι, δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αλλάξει αργότερα από κλειστά σε ανοιχτά δάχτυλα. Ωστόσο, τα ανοιχτά δάχτυλα θα μπορούσαν να αλλαχτούν σε κλειστά δάκτυλα με πλέξη φλατ.

Είναι δυνατόν να κοντύνουν οι κάλτσες ή το καλσόν;

Ναι, είναι δυνατόν να κοντύνουν. Ωστόσο, στην περίπτωση καλτσών ως τον μηρό (AG) ή καλτσών ως τη γάμπα (AD) θα πρέπει να προστεθεί εφαρμογή ταινίας συγκράτησης.

Σιδερώνονται οι κάλτσες συμπίεσης;

Όχι, οι κάλτσες συμπίεσης δεν επιτρέπεται να σιδερωθούν γιατί το πλεκτό ύφασμα δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και θα χάσει την ιατρική του αποτελεσματικότητα.

Σε τι θερμοκρασία πλένονται οι κάλτσες συμπίεσης;

Είναι σημαντικό οι κάλτσες συμπίεσης να πλένονται καθημερινώς. Οι κάλτσες συμπίεσης είναι δυνατόν να πλυθούν στο πλυντήριο σε θερμοκρασία μέχρι 4000C.

Σε τι θερμοκρασία στεγνώνονται οι κάλτσες συμπίεσης;

Οι κάλτσες επιτρέπεται να στεγνωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο του στεγνωτήρα. Παρακαλούμε αποφύγετε να στεγνώσετε τις κάλτσες σε άμεσο ηλιακό φως και μην τις βάζετε στα καλοριφέρ.

Τι να κάνω αν οι κάλτσες είναι υπερβολικά σφιχτές;

Αν φοράτε τις πρώτες σας κάλτσες συμπίεσης, η πίεση που ασκείται στο πόδι είναι ακόμη πολύ ανοίκεια και σας φαίνονται υπερβολικά σφιχτές, παρ’ όλο που η πίεση είναι σύμφωνη με τις συνταγογραφημένες προδιαγραφές. Ωστόσο, αν η αίσθηση παραμένει, δείτε, παρακαλούμε τον ειδικό πωλητή των προϊόντων μας. Οι κάλτσες θα ελεγχθούν από τον ειδικό πωλητή των προϊόντων μας, θα σταλούν σε μας και θα υποβληθούν σε εσωτερική δοκιμασία. Αν είναι απαραίτητο θα τις φαρδύνουμε.