Θρόμβωση – Τι είναι

Η θρόμβωση είναι το συχνότερο είδος φλεβικής νόσου. Αν και η θρόμβωση συμβαίνει σε όλα τα αγγεία, συνήθως στην καθομιλούμενη εννοείται φλεβική θρόμβωση (φλεβοθρόμβωση), κυρίως στις εν τω βάθει φλέβες των κάτω άκρων. Οι αρτηριακές θρομβώσεις εμφανίζονται με σημαντικά μικρότερη συχνότητα.

 

Θρόμβωση

Η θρόμβωση αναπτύσσεται όταν σχηματίζεται πήγμα αίματος (θρόμβος) στο αγγειακό τοίχωμα. Οι φλέβες συγκλείνουν, οι φλεβώδεις βαλβίδες δεν λειτουργούν πλέον σωστά και διαταράσσεται η επιστροφή του αίματος. Το αποτέλεσμα είναι αιματική συμφόρηση.

Τα περισσότερα αιματικά πήγματα αναπτύσσονται στο εν τω βάθει φλεβικό σύστημα και γίνονται εμφανή μέσω ξαφνικού πόνου στις γάμπες ή πρηξίματος ή αίσθησης βάρους στα πόδια.
Η θρόμβωση μπορεί να εξελιχθεί σε απειλητική για τη ζωή πνευμονική εμβολή. Γι’ αυτό το λόγο είναι απόλυτα απαραίτητο να γίνει εξέταση από γιατρό με τα πρώτα σημεία και να διερευνηθεί η αιτία του πόνου.

 

Πνευμονική εμβολή

Η πνευμονική εμβολή μπορεί να είναι αποτέλεσμα θρόμβωσης. Το αιματικό πήγμα που προκλήθηκε από τη συμφόρηση αποκολλάται και μεταφέρεται υπό της αιματικής ροής κατ’ ευθείαν στις λεπτές διακλαδώσεις των αιμοφόρων αγγείων. Το πήγμα μπορεί να σφηνώσει εκεί και να διαταράξει την αιματική παροχή προς τους πνεύμονες. Το αποτέλεσμα είναι η πνευμονική εμβολή. Οι πνεύμονες δεν μπορούν, πλέον, να εκτελέσουν την αρχική τους λειτουργία. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πνευμονική εμβολή μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Θρόμβωση – Τι είναι

Τα παρακάτω προϊόντα είναι χρήσιμα για τις εξής καταστάσεις:

Θρόμβωση – Τι είναι

Κομψές αθλητικές κάλτσες ταξιδιού

Θρόμβωση – Τι είναι
Θρόμβωση – Τι είναι

Κομψή φαρμακευτική συμπίεση

Θρόμβωση – Τι είναι
Θρόμβωση – Τι είναι

Παγκόσμια φαρμακευτική συμπίεση

Θρόμβωση – Τι είναι